PIG design’s public washroom interior in china reminds of space exploration scenes

Advertisement

BEGIN ARTICLE PREVIEW:

located in seiranri – a commercial building complex in binjiang district, hangzhou, PIG design has completed the renovation of a 1,450 m2 area including public walkways and washrooms. mainly targeted at urban young generations, the project combines functionality and novel ideas, generating a space-like interior drawing influence from concepts of gravity, planets, and black holes.  all images by wang fei, shi zheng, qi shuoqianPIG design has extended the pre-existing 80 m2 restroom to create a large communal area. just like a black hole, the original washroom has engulfed and absorbed its surroundings, eventually forming a broad public space where people can stop and rest. this space contains elevator halls, escalator wells, passages for logistics personnel, as well as actual restrooms. the passageways for customers and those for tenants are separated, and all circulations are optimized.  the project consists of three separate floors, and each of them features a different dominant hue. white, green, and purple are respectively the main colors of each level, thereby creating an overall scene that echoes the colorful view produced by friction between planets around a black hole. tiles, a common material that is cost-saving and easy for cleaning and maintenance, are applied to large areas of the space, …

END ARTICLE PREVIEW

READ MORE FROM SOURCE ARTICLE